Geen categorie

Theatermuseum komt er niet

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Foto: Theater Instituut Nederland.

Er komt geen Theatermuseum in de Stopera in Amsterdam. Het negatieve advies van de Raad voor Cultuur zet een streep door die plannen. Dat heeft het Theater Instituut Nederland (TIN) gemeld.

Het Theatermuseum wilde zich vanaf 2013 in de Stopera vestigen, op uitnodiging van de gemeente Amsterdam. Het zou in het stadhuis ruim 2.000 vierkante meter ter beschikking krijgen voor tentoonstellingen en andere activiteiten.

Het Theatermuseum werd opgericht in 1925 en maakt sinds 1992 deel uit van Theater Instituut Nederland (TIN). Vorig jaar besloot Staatssecretaris Zijlstra van Cultuur dat het TIN vanaf volgend jaar geen subsidie meer krijgt. Zijlstra gaf toen wel aan dat het TIN een aanvraag als Rijksmuseum kon indienen. De Raad voor Cultuur heeft deze nu afgewezen.

“Dit is een zwaar verlies voor de cultuur in Nederland”, aldus directeur Henk Scholten. “Als dit advies wordt overgenomen, verdwijnt een unieke en samenhangende collectie en wordt deze onbereikbaar voor het publiek. Wij geloofden in het behoud van onze collectie en de plannen voor het museum. Daar hebben we het afgelopen jaar enorm veel steunbetuigingen voor gekregen, zowel vanuit het publiek als uit de theatersector zelf.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share