Geen categorie

WK zandsculpturen bouwen in Drenthe

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

Het Drentse Zuidlaren krijgt dit jaar het wereldkampioenschap miniatuur zandsculpturen bouwen. Acht professionele kunstenaars maken van 6 tot en met 14 december kleine zandbeelden in SculpturePark.

Het thema van het WK is World Wide Christmas. Kerst wordt over de hele wereld op verschillende wijzen gevierd en dat moet terug te zien zijn in de sculpturen. De kunstenaars werken per persoon op twee tafels en per tafel hebben ze de beschikking over 500 kilo zand. Ze krijgen één verplichte opdracht en twee vrije opdrachten.

Op 14 december maakt een jury bekend welke kunstenaar zich wereldkampioen mag noemen. Alle sculpturen zijn daarna tot en met 30 januari 2015 te zien op de expositie World Wide Christmas.

Op dit moment is SculpturePark, het grootste zandmuseum van Europa, het toneel voor de tentoonstelling De Hondsrug verbeeldt. Een aantal wereldbekende kunstenaars heeft 7000 ton zand, afkomstig van de Hondsrug, in een ruimte van 6.000 vierkante meter verwerkt tot sprookjesachtige zandsculpturen.

Deze zandkunstenaars hebben de geschiedenis van de 150.000 jaar oude Hondsrug in beeld gebracht. Van ijstijd en prehistorie tot Ellert en Brammert, en van het meisje van Yde en het Trechterbekervolk tot de prinses van Zweeloo en de vele veldslagen bij Coevorden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share