Geen categorie

Laatste episode Beating around the bush

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Met de tentoonstelling die vandaag opent, sluit het Bonnefantenmuseum de serie Beating around the bush af. In vier exposities presenteerde het de afgelopen maanden zijn eigen collectie.

Jutta Koether, Zonder titel, 2013, Courtesy Galerie Buchholz.

 

In Beating around the bush Episode #4 draait het om kunstwerken die in meer of mindere mate te maken hebben met thema’s als identiteit, performance en lichamelijkheid. De tentoonstelling laat zien hoe kunstenaars, met inzet van de meest uiteenlopende media, zich in hun werk verhouden tot onderwerpen als afkomst, gender, seksualiteit, (sub)cultuur en moraliteit.

Het Maastrichtse museum toont werk van onder anderen Marlene Dumas, Gilbert & George, Sol LeWitt, Navid Nuur, Luc Tuymans en Ger van Elk. Maar ook presenteert het binnen de tentoonstelling vijf kleinere exposities. Van het uit Los Angeles afkomstige kunstenaarsduo Zackary Drucker & Rhys Ernst is bijvoorbeeld het omvangrijke fotografieproject Relationship te zien.

Aline Thomassen, Zonder titel, 2014.

Het bestaat uit 46 foto’s die een voyeuristische inkijk bieden in de liefdesrelatie tussen beide kunstenaars. Het geheel is een visueel dagboek uit de periode 2008 tot 2013, de jaren waarin ze met behulp van hormonen een tegengestelde geslachtsverandering ondergingen, de één van man naar vrouw, de ander vice versa.

Aline Thomassen is vertegenwoordigd met de presentatie Cherchez la femme. Deze bestaat uit veertig portretten van jonge Marokkaanse mannen en monumentale vrouwenportretten. Jutta Koether doet mee met drie grote schilderijen in een bijzondere opstelling, gebaseerd op Edouard Manets meesterwerk Un bar aux Folies Bergère. Tevens toont ze een vloerinstallatie. De overige twee exposities toont werk van foto- en videokunstenares Maha Maamoun en professioneel skateboarder en beeldend kunstenaar Ed Templeton.

Beating around the bush Episode #4, t/m 8 februari 2015 in het Bonnefantenmuseum, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share