Geen categorie

Veilinghuis biedt aquarel Hitler aan

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Nieuws

Op pagina 2 van een veilingcatalogus van Auktionhaus Weidler in Neurenberg staat een afbeelding van een opvallende aquarel. Niet zozeer vanwege de kwaliteit, maar door de maker ervan: Adolf Hitler. Het Duitse veilinghuis veilt dit werkje op 22 november. Dit schrijft de Süddeutsche Zeitung.

De betreffende aquarel van Hitler. Foto: Auktionhaus Weidler.

 

Voordat hij als dictator de macht greep in Duitsland wilde Hitler kunstenaar worden. In totaal maakte hij meer dan 2000 werken, waarvan er zo nu en dan één op een veiling opduikt. De aquarel die in Neurenberg onder de hamer gaat, heet Standesamt München en stamt uit 1914 of 1915.

De kleine aquarel (28 bij 22 centimeter) is nu nog in bezit van twee Duitse zussen. Hun grootvader had haar in 1916 gekocht in een galerie in München. De originele rekening bestaat nog en wordt samen met het werkje aangeboden. Het veilinghuis verwacht daarom een hoge verkoopprijs. Het bieden begint op 22 november bij 4500 euro.

De Duitse krant Die Welt twijfelt overigens aan de echtheid van de aquarel. Bij het werk hoort behalve de rekening namelijk ook een brief van nazi-kopstuk Albert Bormann, waarin deze schrijft dat het kunstwerk daadwerkelijk is gemaakt door Hitler. Dergelijke brieven van Bormann zijn volgens het dagblad in het verleden echter ook geschreven door vervalser Konrad Kujau, die vooral bekend werd als schrijver van het Dagboek van Hitler uit 1983.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share