Geen categorie

De nieuwe horizon van Jan Dibbets

0 0
Read Time:41 Second

Jan Dibbets (1941) behoort met onder anderen Sol Lewitt tot de voorhoede van de conceptuele kunst. Werk van hem maakte deel uit van de baanbrekende expositie Op losse schroeven in het Stedelijk Museum in 1969. In het Gemeentemuseum Den Haag toont hij zijn meest recente series New Horizons / Land + Sea en Sectio Aurea.

Jan Dibbets, New Horizons / Land+ Sea, Serie C, 2007, 155,4 x 66,6 cm.

Dibbets speelt met ruimte en waarneming. Vooral het Nederlandse landschap speelt een belangrijke rol in zijn oeuvre. Hij manipuleert de beelden zodat er een landschap ontstaat dat in werkelijk niet bestaat. De soms afwijkende kaderingen die hij hanteert, dragen bij aan de verwarring die de composities oplevert.

Jan Dibbets, 22 mei t/m 12 september in Gemeentemuseum Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share