Geen categorie

Centraal Museum in winkelcentrum

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

Hé, wat zie ik daar? Menig passant blijft staan bij de bijzondere etalage in het Utrechtse overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne. Op één van de drukste punten heeft het Centraal Museum deze week een minimuseum ingericht.

Door: Evert-Jan Pol

Anderhalf jaar lang staat de vitrine in het teken van De Stijl en ontwerper Gerrit Rietveld. Om de 8 weken wisselen. Het spits wordt afgebeten door een replica van de Rood-blauwe leunstoel van Rietveld en een Mondriaanjurk van ontwerper Michael Barnaart van Bergen. Een recente uitvoering van Rietvelds Drie-buizenlamp belicht de objecten.

Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) zijn vanaf de eerste wissel, over acht weken, verantwoordelijk voor de kleding. Zij ontwerpen kledingstukken die zijn geïnspireerd door De Stijl, een Nederlandse kunstbeweging waartoe onder anderen Mondriaan en Rietveld behoorden. Het Centraal Museum zorgt voor de overige objecten.

De etalage van het Centraal Museum in winkelcentrum Hoog Catharijne. Foto: Evert-Jan Pol.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share