Geen categorie

Doek valt voor Rotterdamse museumnacht

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

Na dertien jaar valt het doek voor de Rotterdamse Museumnacht in zijn huidige vorm. Stichting Rotterdamse Museumnacht heeft vandaag bekendgemaakt dat er in 2015 geen editie komt.

De oorzaak ligt in de recente stellingname van de instellingen die deel uitmaken van Stichting Museumpark (Natuurhistorisch Museum, Het Nieuwe Instituut, Chabot Museum, ARMINIUS, Museum Boijmans Van Beuningen en Kunsthal). In een e-mail het bestuur heeft die stichting aangegeven dat alle instellingen aan het Museumpark gratis toegankelijk zullen zijn tijdens de Museumnacht.

Daarmee neemt Stichting Museumpark volgens Stichting Rotterdamse Museumnacht afstand van een fundamenteel beginsel van de Museumnacht: “dat met elkaar moet worden samengewerkt om een succesvolle Museumnacht voor alle Rotterdammers te kunnen organiseren”. Uit de opbrengsten van de passe-partouts wordt de Museumnacht gefinancierd.

Logo Rotterdamse Museumnacht.

Nu deze zes instellingen eenzijdig hebben besloten gratis toegang te verlenen, is de kans groot dat er veel minder passe-partouts worden verkocht. Het bestuur van Stichting Rotterdamse Museumnacht vindt het financiële risico dat daardoor ontstaat te groot. De stichting gaat onderzoeken of er in de toekomst andere mogelijkheden voor samenwerking voor een gemeenschappelijk cultureel evenement zijn.

Vorig jaar deden Museum Boijmans Van Beuningen en Kunsthal al niet mee aan de Rotterdamse Museumnacht. Ze vonden de kosten voor de organisatie en veiligheid te hoog.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share