Geen categorie

Amsterdam EXPO komt met expositie over ijstijd

0 0
Read Time:49 Second

Nieuws

The Art of the Brick in Amsterdam Expo trok in totaal 140.000 bezoekers. De Lego-expositie sloot gisteren en wordt over een maand opgevolgd door Giants of the Ice Age. Die reizende tentoonstelling gaat over de ijstijd.

Mammoet. © Atelier Olschinsky MAMUZ.

 

Het publiek staat op Giants of the Ice Age oog in oog met gigantische uitgestorven zoogdieren, zoals de mammoet, de sabeltandtijger, het reuzenhert, de wolharige neushoorn en de holenbeer. Ook ontdekt het de wereld van de Neanderthalers tijdens de ijstijd, 30.000 jaar geleden. Hoe (over)leefden de Neanderthalers? Aan bod komen hun jachttaferelen, gereedschappen en het mysterie rondom de Europese grot- en rotstekeningen.

De expositie is ontwikkeld in samenwerking met het Duitse Neanderthal Museum en andere Europese instituten. De ijstijd wordt in beeld gebracht aan de hand van vele originele objecten. Giants of the Ice Age in Amsterdam EXPO is vanaf donderdag 27 november open voor publiek.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share