Geen categorie

Opening Mauritshuis wint Europese prijs

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Nieuws

De openingsceremonie van het Mauritshuis is onderscheiden met de European Best Event Award, de belangrijkste internationale prijs voor evenementen in Europa. De prijs werd tijdens een tweedaags festival uitgereikt in het Spaanse Sevilla.

Het Meisje met de parel loopt over een koord naar de nieuwe vleugel. Foto: Patrick Post / Mauritshuis, Den Haag.

 

Na een verbouwing van twee jaar heropende het Mauritshuis op vrijdag 27 juni. door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander met veel spektakel geopend. De openingsceremonie stond in het teken van het Meisje met de parel, het beroemdste schilderij van het Mauritshuis. Dat kwam symbolisch thuis na een wereldreis van twee jaar.

Begeleid door zes ruiters van de Cavalerie Ere-Escorte, het Residentie Orkest en een fanfare werd het schilderij – verbeeld door een echt meisje – in een enorme transportkist afgeleverd op het dak van het zeventiende-eeuwse museumgebouw. Het levende schilderij maakte vervolgens een oversteek over een 30 meter hoog koord naar de nieuwe vleugel.

Na een ontdekkingstocht door het museum kwam het Meisje via de oude voordeur naar buiten en overhandigde de sleutel aan directeur Emilie Gordenker. Zij verrichtte vervolgens samen met koning Willem-Alexander de officiële openingshandeling.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share