Geen categorie

De iconen van National Geographic

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Expositie

Wie kent niet die foto van het Afghaanse meisje met de indringende oogopslag? Dit wereldberoemde portret van Steve McCurry werd al uitgeroepen tot ‘de Mona Lisa van de fotografie’. Het Tropenmuseum toont deze foto en andere bekende afbeeldingen die werden gemaakt voor het tijdschrift National Geographic.

Frans Lanting, Geelvleugelara.

 

Frans Lanting is de enige Nederlandse fotograaf van wie werk te zien is op deze tentoonstelling. Hij verwierf grote bekendheid met zijn indrukwekkende natuuropnames. “Als ik balanceer in een boomtop terwijl het onweert of als ik word belaagd door een zwerm wespen, dan ben ik in mijn element”, aldus Lanting. “Dit duidt er vast op dat ik als natuurfotograaf de beschaving heb ingeruild voor de wereld van mijn onderwerpen.”

Steve McCurry, Afghaans meisje.

Van Lanting toont het Tropenmuseum een foto van een kleurige ara in zijn natuurlijke omgeving. Er kwam nog veel bij kijken om die te kunnen maken. Om bij hun leefgebied, het bladerdak van de Andes, te komen moest er een steiger van 25 meter hoog gebouwd worden. Op een hoogte van 25 meter wemelde het vervolgens van stekende insecten. Het werd echt gevaarlijk toen het begon te onweren en Lanting nog maar net op tijd besefte dat de steiger een geweldige bliksemafleider vormde. Het liep gelukkig goed af.

Het Tropenmuseum toont zo’n zeventig foto’s en vertelt het bijbehorende verhaal. Alle afbeelding zijn op groot formaat te zien.

Masters of Photography, t/m 19 oktober in het Tropenmuseum, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share