Geen categorie

IJsbeelden Festival verhuist naar Amsterdam

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

Het Nederlands IJsbeelden Festival verhuist naar Amsterdam. De afgelopen jaren vond het winterse evenement plaats in Zwolle. De nieuwe locatie is de Arena Boulevard in de hoofdstad.

 

Sculpturen op het IJsbeelden Festival 2015-2016 in Zwolle. Foto: Evert-Jan Pol.
Sculpturen op het IJsbeelden Festival 2015-2016 in Zwolle. Foto: Evert-Jan Pol.

 

“We verhuizen naar Amsterdam omdat wij daar volop mogelijkheden hebben om te groeien”, vertelt projectmanager Kirsten den Hertog. Voor het thema van de komende editie, Music Inspires, is de nieuwe locatie ook goed getroffen. “We zitten straks tussen de Ziggo Dome en de HMH. Een betere plek kunnen we niet krijgen.”

Meer dan 40 van de beste ijsbeeldhouwers komen in november naar Nederland om hun kunsten te tonen. De uit 16 verschillende landen afkomstige kunstenaars creëren in enkele weken tijd sneeuw- en ijssculpturen en themawerelden.

De sculpturen zullen dus allemaal iets met muziek te maken hebben. De kunstenaars verbeelden in sneeuw en ijs wereldberoemde artiesten, muziekstijlen, muziekinstrumenten, componisten en muzikanten. De beelden worden tot wel zes meter hoog.

Nederlands IJsbeelden Festival, 10 december 2016 t/m 5 februari 2017 op de Arena Boulevard, Amsterdam

Zie ook: Op wereldreis langs ijzige locaties

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share