Geen categorie

Wandelen als Vincent van Gogh

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Nieuws

Hoewel Vincent van Gogh slechts 37 jaar werd, woonde hij in maar liefst 21 verschillende plaatsen in vier landen. Al deze locaties zijn nu voor het eerst samengebracht op één interactieve website.

Schermafbeelding www.vangoghroute.nl.
Schermafbeelding www.vangoghroute.nl.

 

Dat de wereldberoemde schilder in Frankrijk woonde en daar zijn expressieve, kleurrijke doeken maakte, weten veel mensen wel. Maar dat hij onderwijzer was in het Zuid-Engelse Ramsgate is minder bekend. Waar hij woonde, wandelde hij. En hij wandelde veel. De site www.vangoghroute.nl bevat daarom ook de nodige wandelroutes. Ideaal voor wandelgrage fans van de kunstenaar. Zij kunnen letterlijk in diens voetsporen treden.

In veel van de voormalige woonplaatsen van Van Gogh zijn initiatieven ontwikkeld om zijn leven onder de aandacht te brengen. Zoals een wandelroute, informatiebord of een Van Goghcentrum. Een uitgebreide overkoepelende website was er echter nog niet. Deze is nu ontwikkeld door Stichting Gifted Art.

Vincent van Gogh (1853-1890), Gezicht vnuit Teho’s appartement, 1887, olieverf op doek, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting).
Vincent van Gogh (1853-1890), Gezicht vanuit Theo’s appartement, 1887, olieverf op doek, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting).

Voor het project werkte ze samen met het Van Gogh Museum. Informatie op de website is grotendeels ontleend aan de brieven van Vincent van Gogh en de geannoteerde online editie daarvan op www.vangoghletters.org.

De website geeft  een compleet beeld van het bewogen leven van Van Gogh en toont voorbeelden van werk dat hij maakte. En ze blijft continue in ontwikkeling doordat de bezoeker zelf informatie kan toevoegen. Wie bijvoorbeeld in een plaats waar de kunstenaar woonde een foto maakt en die op Instagram post met de hashtag #vangoghroute, kan deze op de site terugzien. Enkele voorbeelden zijn nu al zichtbaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share