Geen categorie

Bonnefanten koopt 7 meter lang wandtapijt

0 0
Read Time:59 Second

Het Bonnefantenmuseum heeft onlangs een wandtapijt van de Britse kunstenaar Grayson Perry gekocht. The Walthamstow Tapestry, dat zeven meter lang is, is vanaf deze maand te zien in een nieuwe collectieopstelling.

© Grayson Perry, The Walthamstow Tapestry, 2009, Courtesy the Artist and Victoria Miro London.

 

Met het wandtapijt onderzoekt Perry de invloed van merknamen in ons leven, en in het verlengde daarvan onze quasi religieuze relatie met consumentisme. Het tapijt toont de levenswandel van de mens, van geboorte tot sterven, maar ook hoe die levensweg bezaaid is met een eindeloze reeks commerciële merken die de mens onderweg tegenkomt.

In de nieuwe collectieopstelling toont het Bonnefantenmuseum behalve The Walthamstow Tapestry nog een aantal nieuwe aanwinsten. Zoals de monumentale, vierdelige ets A map of days, eveneens van Perry.

Van de Britse kunstenaar Michael Dean kocht het de sculptuur LLL (Working title) Analogue Series (muscle). Dit bestaat uit een gevouwen plaat in gegoten beton met daarop twee cartooneske betonnen tongen. Verder breidde het museum de collectie uit met de video-installatie See through lines van het kunstenaarsduo Stansfield/Hooykaas en het schilderij Medusa van de jonge Nederlandse kunstenaar Bob Eikelboom.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share