Geen categorie

Paul van Vlijmen wordt directeur Stichting Defensiemusea

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Nieuws

Paul van Vlijmen wordt per 1 november directeur van Stichting Defensiemusea. Nu leidt hij nog het Spoorwegmuseum in Utrecht, waar hij per 31 oktober vertrekt. Dat maakte dat museum vandaag bekend.

Van Vlijmen is sinds 1987 werkzaam voor het Spoorwegmuseum, eerst als conservator en projectleider en vanaf 1989 als directeur. Onder zijn leiding werd het museum grondig vernieuwd. Hij maakte er museaal attractiepark van, met vijf werelden. Daarmee zette hij het museum nationaal en internationaal op de kaart.

Paul van Vlijmen. Foto: Spoorwegmuseum.

“Paul van Vlijmen heeft een sterk stempel gedrukt op het museum”, vindt Engelhardt Robbe, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Beginnend met de verbouwing in 1989 ter ere van 150 jaar spoorwegen, de opening van het vernieuwde museum in 2005 en recent nog met de prijswinnende attractie De Vuurproef.” Volgens Robbe laat Van Vlijmen een springlevend en financieel gezond museum achter, dat jaarlijks ongeveer 350.000 bezoekers trekt.

Een van de eerste taken van Van Vlijmen als directeur van Stichting Defensiemusea is het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg klaar te stomen voor de opening eind dit jaar. Dit museum is een fusie van het Legermuseum en het Militaire Luchtvaart Museum. Het is een van de vier musea die zijn ondergebracht in de stichting. De andere zijn het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum  in Buren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share