Geen categorie

Centraal Museum koopt betonnen stoel Remy & Veenhuizen

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Het Centraal Museum heeft een stoel gekocht van Atelier Remy & Veenhuizen, dat het speciaal voor dat museum maakte. De stoel lijkt op een luchtkussen, maar is in werkelijkheid gemaakt van beton. Centraal Beton, zoals de stoel heet, is te zien op de toppenstukkenpresentatie Dit is het Centraal Museum!

Remy & Veenhuizen, Centraal Beton (2014), collectie Centraal Museum. Foto: Centraal Museum Utrecht / Adriaan van Dam.

Met de stoel borduren Tejo Remy en René Veenhuizen verder op enkele ontwerpen in hun inrichting voor het Dick Bruna Huis in 2012. Deze waren ook gebaseerd op het gebruik van binnenstebuiten gekeerde luchtbedden gevuld met pur of beton.

“Het werk past goed binnen de collectie van het Centraal Museum”, aldus Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum. “Niet alleen omdat het museum al veel werk van Remy & Veenhuizen in de collectie heeft, maar ook omdat de lijn, de objecthoogte en zeggingskracht dicht bij de ontwerpen van Rietveld liggen, die aldoor zocht naar gewone materialen als cultuur.”

Het Centraal Museum  verzamelt al vanaf de jaren negentig ontwerpen van Remy en Veenhuizen. Sinds 2000 werken de ontwerpers samen als duo. Remy & Veenhuizen spelen graag met de hard- en zachtheid van objecten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share