Geen categorie

Recordprijs voor herontdekte Gentileschi

0 0
Read Time:39 Second

Nieuws

Een recent herontdekt zeventiende-eeuws schilderij van Artemisia Gentileschi gooide vorige week hoge ogen op een veiling bij Sotheby’s Parijs. Zeven bieders stuwden de prijs omhoog naar 865.500 euro. Vooraf werd de waarde geschat op maximaal drie ton. Nooit eerder werd er op een veiling meer betaald voor een werk van deze schilder.

Artemisia Gentileschi (1593-1654), Maria Magdalena, olieverf op doek.

Sotheby’s ontdekte het doek, met een afbeelding van Maria Magdalena, in een eeuwenoude privécollectie in Zuid-Frankrijk. Het was tachtig jaar verborgen geweest voor publiek.

Artemisia Gentileschi (1593-1654) was een Italiaanse barokkunstenaar. In 1616 werd ze als eerste vrouw toegelaten tot de kunstacademie Accademia dell’Arte del Disegno in Florence. Ze schilderde veel bijbelse taferelen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share