Geen categorie

Den Haag trakteert op Mondriaantaart

0 0
Read Time:48 Second

Wie vandaag een bezocht bracht aan het stadhuis in Den Haag kreeg een stukje taart, een stukje Mondriaantaart. Om 9.45 sneed het voltallige college van burgemeester en wethouders de taart van zestien vierkante meter aan in het atrium.

Met de gigantische taart stond het gemeentebestuur stil bij de geboortedag van Piet Mondriaan, vandaag precies 145 jaar geleden. De traktatie vond ook plaats in het kader van het thema Mondriaan tot Dutch Design, waarin Den Haag een grote rol speelt.

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Mondriaan was een van de bekendste leden. Den Haag staat dit jaar in het teken van de kunstbeweging. Eerder werd het stadhuis al omgetoverd tot ’s werelds grootste Mondriaan-kunstwerk.

Loco-burgemeester Tom de Bruijn snijdt de taart aan, in het bijzijn van de wethouders en studenten van het ROC Mondriaan. Foto: Jenny Audring, Den Haag Marketing.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share