Geen categorie

Postkantoor Utrecht wordt exporuimte

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Nieuws

Er is eindelijk een tijdelijke bestemming voor het voormalige postkantoor op de Neude in Utrecht. Het pand wordt tot en met oktober 2015 gebruikt als expositieruimte. Evenementenbureau Shivers maakte dat vandaag bekend.

Het voormalige postkantoor op de Neude in Utrecht. Foto: Evert-Jan Pol.

De eerste tentoonstelling opent in september en gaat over Leonardo da Vinci. The Joy of understanding richt zich op Da Vinci als uitvinder. Er zijn ongeveer negentig objecten te zien, die zijn gemaakt op basis van Da Vinci’s ontwerpen. “Bezoekers mogen ze ook aanraken”, vertelt Imre van Leeuwen van Shivers. “In een speciale ruimte mogen ze met behulp van moderne middelen ook zelf aan de slag. “We willen mensen de uitvinder in zichzelf laten ontdekken.”

Ticketprijzen zullen liggen tussen 6 en 14 euro. Na The Joy of Understanding volgen er nog drie of vier tentoonstellingen. Van Leeuwen kan daar nog weinig over vertellen, maar het is niet ondenkbaar dat een van de exposities in het teken van de Tour de France zal staan. In Utrecht start volgend jaar namelijk de eerste etappe van deze wielerronde.

Het gebouw uit 1924 sloot in oktober 2011 als laatste postkantoor de deuren. Sindsdien hebben allerlei plannen voor nieuwe bestemmingen de revue gepasseerd. Zo heeft de bibliotheek van Utrecht belangstelling zich daar te vestigen. Of dat ook gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Shivers huurt het pand tot en met oktober 2015 van KPN, dat het op zijn beurt tot die tijd huurt van ASR Vastgoedontwikkeling.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share