Geen categorie

Spoorwegmuseum zoekt treinkaartje

1 0
Read Time:46 Second

Nieuws

Het Spoorwegmuseum heeft veel reacties gekregen op de oproep van conservator Jos Zijlstra in het televisieprogramma Studio MAX Live. In de uitzending van maandag 25 november vroeg hij zich af of er mensen zijn die nog een Nederlands treinkaartje uit 1839 in huis hebben. En daar zou hij een “leuk bedrag” voor overhebben: 45.000 euro.

Een neptreinkaartje.

Veel mensen boden daarop een kaartje aan waarvan ze dachten dat het uit 1839 kwam. Alle aangeboden kaartjes zijn echter uitgegeven bij het honderdjarig bestaan van de spoorwegen in 1939. Het nepkaartje is te herkennen aan het perforatierandje aan de zijkant. De zoektocht nar het kaartje uit 1839 gaat dus door.

Het oudste Nederlandse treinkaartje dat het Spoorwegmuseum  bezit, stamt uit 1840. Dat dook vorig jaar op tijdens een restauratie van een boek uit datzelfde jaar. Het kaartje bleek schuil te gaan in de rug.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share