Geen categorie

Beatrix Ruf stapt op als directeur Stedelijk Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Beatrix Ruf stapt per direct op als directeur van het Stedelijk Museum. Dat maakte ze vandaag bekend via een persbericht. Reden is de ophef over een nevenfunctie.

Stedelijk Museum. Foto: Evert-Jan Pol

Vorige week bleek dat ze ook eigenaar is van een kunstadviesbedrijf. Dat kwam haar op veel kritiek te staan, omdat daarmee schijn van belangenverstrengeling ontstond.

Ruf treedt nu af in het belang van het Stedelijk, aldus het persbericht. Dat verder meldt dat speculaties in de media “mogelijk een impact kunnen hebben op de reputatie van het museum”.

“In de afgelopen drie jaar heb ik het Stedelijk Museum leren kennen als een fantastisch museum”, aldus Ruf. “We hebben mooie collecties naar Amsterdam gehaald en de betrokkenheid met de maatschappij sterk aangehaald. Voor mij staat het belang van het museum voorop, boven dat van mijzelf als individu. Om die reden is terugtreden nu de juiste stap.”

De Raad van Toezicht laat de komende maanden de wijze waarop de leiding van het Stedelijk Museum heeft gefunctioneerd evalueren. Het huidige managementteam neemt de taken van Ruf voorlopig over, samen met een op korte termijn aan te stellen interim zakelijk directeur.

Ruf (1960) was sinds 1 november 2014 directeur van het Stedelijk, als opvolger van Ann Goldstein.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share