Geen categorie

Expositie Volkenkunde wint designprijs

0 0
Read Time:43 Second

Foto: Rijksmuseum Volkenkunde.

Nieuws

De tentoonstelling Het verhaal van de totempaal van Rijksmuseum Volkenkunde heeft de SBID International design Excellence Award 2013 gewonnen in de categorie Contract Public Space. De expositie stond als enig Nederlandse inzending op de shortlist.

Op de tentoonstelling, die werd vormgegeven door Bureau Kossmann.dejong, stonden de oorspronkelijke bewoners van de Noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada centraal. Aan de hand van allerlei (kunst)voorwerpen, theatrale installaties, verhalen, interviews en reportages kreeg de bezoeker een beeld van de rijke culturen van de Noordwestkust Indianen.

Speciaal voor de tentoonstelling maakte een groep Indiaanse kunstenaars een acht meter lange totempaal, die inmiddels in de museumtuin staat. Het verhaal van de totempaal was te zien van 6 oktober 2012 tot en met 1 april 2013 en trok ruim 70.000 bezoekers.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share