Geen categorie

Vrouwen en auto’s

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Expositie

Tegen de achtergrond van luxe auto’s exposeert kunstenaar Tos Kostermans (1958) enkele van zijn schilderijen in de bijzondere showroom van Louwman Exclusive Cars langs de A2. Vrouwen, maar natuurlijk ook auto’s spelen een rol in de getoonde werken.

Tos Kostermans (1958), I Love My Car, acryl/olie,100 x 46 cm.

“Vrouwen hebben iets mystieks over zich en je krijgt zelden meteen het ware gezicht te zien”, aldus Kostermans. “Ze hebben de kracht en charme om hiervan gebruik te maken in verschillende situaties. Op mannen heeft dit een enorme aantrekkingskracht. Met mijn schilderijen kan ik heel dicht bij het geheim van iedere vrouw komen om zo de schoonheid en elegantie vast te leggen. Dat kan zich uiten in een oogopslag, houding, blik of de positie van de handen.”

Kostermans laat zich inspireren door Kees van Dongen, die in de jaren twintig voornamelijk vrouwen uit de gegoede burgerij schilderde. “Dat tijdsbeeld wil ik doortrekken naar de tijd van nu. Ik wil de huidige moderne, sterke vrouw weergeven in een sfeer van haute couture, herkenbaar aan de tijd waarin we leven. Anders dan Van Dongen doe ik dat op een meer realistische en tijdloze manier. Het moet een vastgelegd duurzaam tijdsmoment zijn die altijd zal blijven boeien”.

Expositie van Ton Kostermans, t/m eind augustus in de showroom van Louwman Exclusive Cars (Proostwetering 43 Utrecht)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share