Geen categorie

David Bowie terug in Berlijn

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws / Expositie

Fans van David Bowie kunnen een stedentrip naar Berlijn overwegen, want daar opende gisteren in de Martin-Gropius-Bau de reizende tentoonstelling David Bowie is. De expositie belicht de lange carrière van de inmiddels 67-jarige Britse zanger en acteur.

Dat de tentoonstelling Berlijn aandoet, is bijna logisch, want Bowie woonde in de jaren ’70 enige tijd in de Duitse hoofdstad. Daar werkte hij samen met producer Brian Eno en zanger Iggy Pop. Drie Bowie-albums kwamen er tot stand: Low (1977); Heroes (1977) en Lodger (1979). Het titelnummer van Heroes is tot op heden een van zijn bekendste liedjes.

De expositie bestaat uit ruim 300 objecten, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s en instrumenten van de zanger. Uiteraard is er ruim aandacht voor zijn Berlijnse periode.

Foto: Victoria and Albert Museum, Londen.
Foto: Victoria and Albert Museum, Londen.

De expositie is samengesteld door het Victoria and Albert Museum in Londen en was daar vorig jaar onder de titel David Bowie is een groot succes. Ze werd bezocht door 311.000 mensen. Eind volgend jaar komt de expositie ook naar Nederland. Daar opent ze op 15 december 2015 in het Groninger Museum.

David Bowie, t/m 10 augustus in de Martin-Gropius-Bau, Berlijn

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share