Geen categorie

Museumkaart levert musea 40 miljoen op

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

De Museumkaart heeft de aangesloten musea vorig jaar 40 miljoen euro opgeleverd. Ten opzichte van 2012 is dat een stijging van dertig procent. Nooit eerder was dit bedrag zo hoog. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Museumkaart dat gisteren werd gepubliceerd.

Het Rijksmuseum is ook aangesloten bij de Stichting Museumkaart. Foto: John Lewis Marshall.

“Dit overtreft onze stoutste verwachtingen”, aldus Siebe Weide, algemeen directeur van de Museumvereniging, uitgever van de Museumkaart. “Door het grote enthousiasme voor de Museumkaart in 2013 kunnen wij met dit fantastische bedrag musea ondersteunen.” Het geld is besteed aan gezamenlijke promotie van de musea en voor de uitbetaling van de bezoeken met de Museumkaart.

Afgelopen januari maakte de vereniging bekend dat maar liefst 1 miljoen mensen de Museumkaart op zak hebben. Samen brachten ze 6,4 miljoen bezoeken aan de deelnemende musea. Weide: “2013 is een topjaar voor de Museumkaart geworden dankzij spectaculaire openingen en aansprekende tentoonstellingen van de deelnemende musea”. De directeur ziet de toekomst van de kaart zonnig in. “We zien dat de belangstelling in 2014 onverminderd aanhoudt, dat geeft ons vertrouwen in het succes van de Museumkaart.”

De Museumkaart, die al dertig jaar bestaat, is volgens de Museumvereniging  uniek in de wereld. De kaart geeft een jaar lang onbeperkt toegang tot 400 musea. Het bedrag dat kaarthouders voor de Museumkaart betalen gaat in een grote geldpot. Het geld in die pot wordt verdeeld onder de deelnemende musea op basis van de toegangsprijs en het aantal kaartbezoeken dat zij krijgen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share