Geen categorie

Drents Museum komt met expositie over Maya’s

0 0
Read Time:44 Second

Nieuws

Het Drents Museum werkt momenteel aan een grote expositie over de oude Mayacultuur. Deze moet in 2016 plaatsvinden. Een vertegenwoordiging, geleid door directeur Annabelle Birnie, is nu in Mexico voor de nodige onderhandelingen.

Aan RTV Drenthe vertelde Birnie gisteren over de plannen. De afgelopen dagen heeft de delegatie acht Mexicaanse musea bezocht. Omdat het Drents Museum dankzij exposities over het terracottaleger van Xi’an en de Dode Zeerollen een goede reputatie heeft opgebouwd, verlopen de gesprekken met de Mexicaanse collega’s voorspoedig.

De Mayakalender.
De Mayakalender.

Het museum wil in Assen zo’n 150 objecten uit Mexico tonen, die nog nooit eerder in Europa waren te zien. Het gaat dan om onder meer sculpturen uit de periode 300 voor tot 1200 na Christus. Ook de veelbesproken Mayakalender – die het einde van de wereld zou voorspellen – zal de nodige aandacht krijgen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share