Geen categorie

Londense woning Van Gogh toegankelijk

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws / Expositie

Aan de buitenkant lijkt het huis aan Hackford Road 87 in Londen een woning als alle andere. Maar dit huis heeft een bijzondere geschiedenis: Vincent van Gogh woonde er ooit een korte tijd. De Nederlandse kunstenaar Saskia Olde Wolbers zet voor een kunstproject de deuren van dit huis open.

Een postbode ontdekte in de jaren ’70 dat Van Gogh in 1873 en 1874 in dat huis had gewoond. De twintigjarige jongeman werkte in die periode in het Londense filiaal van de internationale kunsthandel Goupil & Cie.

Saskia Olde Wolbers, Yes, these Eyes are the Windows (2014).

Als gevolg van de ontdekking werd op de woning een gedenkplaat bevestigd, zodat een ieder weer dat de wereldberoemde Nederlandse kunstenaar hier ooit korte tijd verbleef. Maar het huis was nooit eerder toegankelijk voor publiek. Olde Wolbers (1971) brengt daar nu tijdelijk verandering in.

Op basis van archieven, literatuur en overgeleverde anekdotes vertelt ze de bezoeker een fictief verhaal over Van Gogh en het huis. De ruimte waar ooit een van de beroemdste kunstenaars aller tijden rondliep komt door haar verhaal tot leven.

Saskia Olde Wolbers: Yes, these Eyes are the Windows, t/m 22 juni in Hackford Road 87, Londen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share