Geen categorie

Van Abbemuseum koopt 7 werken Qiu Zhijie

0 0
Read Time:51 Second

Qiu Zhijie, Map of Utopia, collectie Van Abbemuseum, Eindhoven.

Nieuws

Het Van Abbemuseum in Eindhoven heeft zeven werken van de Chinese kunstenaar Qiu Zhijie aangekocht. De aankoop volgt naar aanleiding van Blueprints, de eerste solotentoonstelling van Qiu Zhijie in Nederland die vorig jaar plaatshad in Witte de With in Rotterdam.

Kunstenaar Qiu Zhijie (1969) neemt belangrijke politieke en historische verhalen als uitgangspunt voor zijn grootschalige, met inkt gemaakte kaarten en diagrammen. Voor Blueprints bracht hij de hedendaagse wereld vanuit verschillende gezichtspunten in kaart. Het Van Abbemuseum kocht uit die expositie Map of the Academy, Map of Zhongshan Park, Map of the History of Revolution, Map of the City, Map of Utopia, Map of Reactivation en Map of Total Art (allemaal uit 2012).

Het museum heeft deze als print op papier in oplage en als een digitaal bestand voor het vervaardigen van een grote muurvullende prints. Een selectie wordt vanaf november getoond op de grote collectietentoonstelling Er was eens….

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share