Geen categorie

Utrecht plant Nijntjes 60ste verjaardag

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Ze ziet er nog immer jong uit, maar toch wordt Nijntje volgend jaar 60. In haar geboortestad Utrecht wordt haar verjaardag groots gevierd, met een tentoonstelling, een musical en misschien ook een nieuw standbeeld.

Geestelijk vader Dick Bruna (1927) woont en werkt in Utrecht en de Domstad is trots op zijn wereldberoemde creatie. Bruna heeft er zijn eigen museum, Nijntje is verwerkt in twee voetgangerslichten en een bronzen beeld van het konijn staat op het Nijntje Pleintje. Als het aan wethouder Mirjam de Rijk ligt, komt daar dus nog een beeld bij, in het centrum.

Een nieuwe musical over Nijntje gaat in februari in première in TivoliVredenburg en een grote expositie staat gepland voor de zomer van 2015 in het Centraal Museum. Kinderen komen daar het verjaardagsfeest bij Nijntje thuis meevieren, samen met haar vriendjes en familie. Spelenderwijs verkennen zij het culturele fenomeen verjaardag vieren, zoals dat in Nederland gebeurt en in diverse Bruna kinderboekjes uiteen wordt gezet.

Vanaf de zomer van 2015 wordt Het Dick Bruna Huis  wordt volgend jaar verbouwd, maar dankzij de tentoonstelling in het Centraal Museum blijft Nijntje toch te zien. De verwachting is dat het Dick Bruna Huis eind 2015 heropent.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share