Geen categorie

Zeeuws Museum koopt Zeeuwse kap

0 0
Read Time:39 Second

Nieuws

Het Zeeuws Museum heeft een Zeeuwse kap van hoedenmaakster Elisabeth van der Helm aangekocht. Het hoofddeksel werd in 1991 speciaal gemaakt voor een foto in tijdschrift Avenue. De betreffende foto was al in het bezit van het museum.

Foto: Maarten Schets.

Het museum gebruikte die foto van Maarten Schets als campagnebeeld ten tijde van de heropening in 2007. “Zeven jaar na dato gebruiken wij opnieuw deze iconische foto als campagnebeeld en dat vonden wij een uitgelezen moment om de kap zelf aan te kopen”, aldus een woordvoerster.

Van der Helm heeft de inmiddels 23 jaar oude kap gerestaureerd. De nieuwe aanwinst krijgt binnenkort een ereplaats op de presentatie Inspired by in de mode- en streekdrachtzalen van het Zeeuws Museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share