Geen categorie

Rechtszaak om Picasso

0 0
Read Time:44 Second

Nieuws

Het grootste schilderij van Pablo Picasso in de Verenigde Staten hangt niet in een museum, maar in een restaurant. Nog wel, want The Four Seasons in New York wil het theaterdoek weghalen vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de muur. Kunstbeschermers hebben het restaurant daarom een rechtszaak aangespannen tegen het restaurant. Dit melden verschillende media, waaronder de NOS.

The New York Landmarks Conservancy is eigenaar van het doek en is bang dat het kwetsbare werk de verplaatsing niet overleeft. De reparaties aan de wand zouden bovendien niet noodzakelijk zijn.

Het door Picasso beschilderde theaterdoek in restaurant the Four Seasons in New York.
Het door Picasso beschilderde theaterdoek in restaurant the Four Seasons in New York.

Pablo Picasso (1881-1973) beschilderde het 5,8 bij 6,1 meter grote theaterdoek in 1919 voor het ballet Le Tricorne van het gezelschap Ballet Russes. Op het doek beeldde hij Spaanse bezoekers van een stierengevecht af.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share