Geen categorie

Bommenwerper naar Rotterdams museum

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Museum Rotterdam haalt een bommenwerper naar Nederland. De Casa 2.111 moet volgend jaar de blikvanger worden van een tentoonstelling over het bombardement op de Maasstad. Maar eerst wordt het vliegtuig opgeknapt in de restauratiehangar van Flugplatz Berlin-Gatow, onderdeel van het Militärhistorischen Museum der Bundeswehr in Dresden.

De Casa 2.111. Foto: Militär Historisches Museum Dresden.

De Casa lijkt op de Heinkel He 111 bommenwerpers die op 14 mei 1940 het hart van Rotterdam platgooiden. De 5 meidagen van 1940 waarin Rotterdam frontlinie is en uiteindelijk wordt verwoest, staan centraal in De Aanval – Rotterdam onder vuur, 10-14 mei 1940.  De expositie laat de dramatische gebeurtenissen zien door de ogen van de aanvallers (de Duitsers), de verdedigers (Nederlandse soldaten) en de slachtoffers (de Rotterdammers).

De tentoonstelling van Museum Rotterdam komt tot stand in samenwerking met Stadsarchief Rotterdam, OorlogsVerzetsMuseum Rotterdam en het Militärhistorisches Museum der Bundeswehr  (MHM). Ze is in Rotterdam te zien van 25 april tot en met oktober 2015 en wordt in 2016 opgesteld in het MHM in Dresden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share