Geen categorie

Valkhof verbouwt

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

Museum Het Valkhof in Nijmegen gaat verbouwen. Dat heeft het vandaag bekendgemaakt.

Sfeerimpressie benedenverdieping.

Toen het museum in 1999 werd geopend werd door de toenmalige koningin Beatrix, oogstte het gebouw veel lof en waardering. De onhandige, brede trappen die naar de tentoonstellingsruimtes leiden, zijn echter een grote ergernis van bezoekers. De gehele trappenpartij wordt daarom vervangen door gebruiksvriendelijke trappen die ook als ontmoeting- en verblijfplek kunnen dienen.

Ook het entreegebied krijgt een ruimere opzet. Op de gehele eerste verdieping wordt de vaste collectie gepresenteerd. De benedenverdieping krijgt een capaciteit van bijna 1100 vierkante meter en wordt ingezet voor tijdelijke tentoonstellingen. Het museumcafé krijgt een plek aan de voorkant van het museum met daarbij een groot terras. Ook niet-museumbezoekers kunnen in de vernieuwde horecagelegenheid terecht. Zo krijgt het gebouw volgens het museum een opener uitstraling en een betere verbinding met het Kelfkensbos, het historische Valkhofpark en het centrum van Nijmegen.

De start van de verbouwing staat gepland voor begin 2015 en wordt uitgevoerd in fases. Allereerst wordt de begane grond en benedenverdieping onder handen genomen. Alleen tijdens de zomermaanden en vroege herfst van 2015 zal het museum geheel gesloten zijn.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share