Geen categorie

Museum Bronbeek toont veteranenkunst

0 0
Read Time:39 Second

Nieuws / Expositie

Beeldmerk expositie Na de missie.

Museum Bronbeek in Arnhem besteedt volgende maand aandacht aan kunst gemaakt door oorlogsveteranen. Op de expositie Na de missie: de kunst van het verwerken zijn zo’n 60 tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken en installaties te zien.

De tentoonstelling is een initiatief van Stichting Veteranenkunst (SVK), die als doel heeft kunstwerken van Nederlandse veteranen te exposeren. Volgens de stichting verwerken veteranen hun ervaringen in oorlogen en tijdens VN-missies gemakkelijker als ze kunst maken.

Volgens de stichting is Museum Bronbeek is de uitgelezen locatie voor deze expositie. Het museum  staat op landgoed Bronbeek waar zich ook een tehuis bevindt voor veteranen. De tentoonstelling opent op 3 april en duurt tot en met 28 september.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share