Geen categorie

Museum Drachten verlengt interbellum-expositie

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Nieuws / Expositie

Museum Drachten heeft de expositie Palet van het Interbellum wegens succes verlengd tot en met 30 maart. De expositie is gebaseerd op is gebaseerd op het boek Palet van kunstenaar Paul Citroen uit 1931. Hierin zijn 53 Nederlandse kunstenaars en tijdgenoten opgenomen. Van 52 van hen (Mondriaan ontbreekt) is op de tentoonstelling werk te zien.

Charley Toorop, Klein meisje (Annetje), 1917, olieverf op doek, collectie Museum De Wieger, Deurne.

Tevens komen kunstenaars aan bod die niet in het boek zijn opgenomen, maar die volgens de samenstellers wel mede bepalend zijn geweest voor het gezicht van de Nederlandse kunst in het interbellum (de periode tussen de Eerste- en de Tweede Wereldoorlog). Er is werk te zien van onder anderen Jan Sluijters, Leo Gestel, Herman Kruyder, Carel Willink en Charley Toorop.

Museum Drachten toont niet alleen beeldende kunst, maar ook design, architectuurschetsen, tapijten en toegepaste kunst. Er zijn bijvoorbeeld ook een Charlestonjurk en een radio uit het interbellum te zien.

Tijdens de voorbereidingen voor de tentoonstellingen werd een ontdekking gedaan. Een schilderij dat aan Hendrik Chabot was toegeschreven bleek in werkelijkheid gemaakt door de Vlaamse kunstenaar Constant Permeke (1886-1952). Dat schilderij komt uit de collectie van Museum De Wieger in Deurne. De tentoonstelling is vanaf 4 mei te zien in dat museum.

Palet van het Interbellum, t/m 30 maart in Museum Drachten

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share