Geen categorie

Geen koper voor door Museum Gouda teruggegeven Ferdinand Bol

0 0
Read Time:51 Second

Ferdinand Bol, Man met hoge baret.

Nieuws

Op de site van Christie’s werd Ferdinand Bols Man met hoge baret uitgelicht als een van de hoogtepunten van de veiling van Oude meesters in New York. Het schilderij dat Museum Gouda vorig jaar noodgedwongen moest afstaan, werd gisteren echter niet verkocht.

Het portret heeft meer dan vijftig jaar in het Goudse museum gehangen, maar kwam in maart vorig jaar in het bezit van nazaten van de joodse broers Benjamin en Nathan Katz. Volgens de Adviescommissie Restitutieverzoeken Cultuurgoederen en Tweede Wereldoorlog waren zij namelijk de rechtmatige eigenaren. De erven Katz konden aantonen dat het schilderij in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s illegaal was verkregen van Kunsthandel Firma D. Katz in Dieren.

De familie Katz probeerde het werk gisteren in New York te verkopen. Christie’s verwachtte dat het minimaal anderhalf miljoen dollar (1,1 miljoen euro) zou opbrengen. Maar de bieders bleken dat bedrag er niet voor over te hebben.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share