Geen categorie

Konijn in oor beeld Mandela moet weg

0 0
Read Time:39 Second

Foto: Beeld.

Nieuws

Een bronzen konijntje houdt zich schuil in het rechteroor van het metershoge standbeeld van Nelson Mandela in Pretoria. Het Ministerie van Kunst en Cultuur van Zuid-Afrika is daar niet blij mee en heeft kunstenaars Ruhan Janse van Vuuren en André Prinsloo gevraagd het sculptuurtje zo snel mogelijk te verwijderen. Dit meldt de Zuid-Afrikaanse website Beeld.

Van Vuuren en Prinsloo zijn ook de makers van het negen meter hoge eerbetoon aan de op 5 december overleden oud-president Mandela. Het beeld werd op 16 december onthuld. Omdat ze het kunstwerk echter niet mochten signeren, besloten ze in het rechteroor heimelijk een konijntje aan te brengen. Het konijn is namelijk een handelsmerk van de kunstenaars.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share