Geen categorie

Al 30.000 bezoekers voor nieuw Fries Museum

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

Het nieuwe Fries Museum in Leeuwarden heeft sinds de opening op 13 september in Leeuwarden al ruim dertigduizend bezoekers mogen verwelkomen. Nummer 30.000 kwam dinsdag 22 oktober langs.

Koningin Máxima opent het Fries Museum op 13 september. Foto: Laurens Aaij.

Ongeveer een derde van de bezoekers is afkomstig uit Friesland en de rest uit andere delen van Nederland. Reacties op het nieuwe museum zijn enthousiast: bezoekers waarderen het museum met gemiddeld een 8.

Het Fries Museum opende met drie grote exposities. Ferhaal fan Fryslân is een kennismaking met Friesland en de Friezen. Oud Geld gaat over schoonheid en macht in de Gouden Eeuw. Horizonnentoont moderne en hedendaagse kunst in een veranderend Friesland. Verder komen alle iconen van de Friese cultuur aan bod. Het vijftiende-eeuwse zwaard van Grutte Pier is er bijvoorbeeld te zien en er is aandacht voor Mata Hari, wier geboortehuis elders in Leeuwarden afgelopen maandag bij een grote brand werd verwoest.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share