Geen categorie

Ruim 12 miljoen voor Van Gogh

0 0
Read Time:42 Second

Een schilderij van Vincent van Gogh heeft gisteravond op een veiling bij Christie’s Londen ruim 12 miljoen euro opgebracht. Vue de l’Asile de la Chapelle de Saint-Rémy kwam uit de collectie van de vorig jaar overleden actrice Elizabeth Taylor. Het werd vooraf geschat op een waarde van 6 tot 8,5 miljoen euro.

Vincent van Gogh, Vue de l'Asile de la Chapelle de Saint-Rémy, 1889.

Het werk uit 1889 is één van de laatste doeken die Van Gogh schilderde. Taylor kreeg het in haar bezit in 1963, toen haar vader het schilderij voor 92.000 pond kocht. Het hing tot haar dood in maart 2011 in de huiskamer van haar woning in Bel Air. Vandaag komen nog meer schilderijen uit haar verzameling onder de hamer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share