Geen categorie

Ann Goldstein verlaat Stedelijk Museum

0 0
Read Time:57 Second

Ann Goldstein. Foto: Rineke Dijkstra.

Nieuws

Ann Goldstein vertrekt per 1 december als artistiek directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dat heeft dat museum vandaag bekendgemaakt.

Kort na haar aanstelling in januari 2010 initieerde ze het programma The Temporary Stedelijk (2010-2012), om het museum weer zichtbaar te maken tijdens de sluiting. Het Stedelijk was inmiddels zes jaar gesloten. Het programma begon in augustus 2010 met de tentoonstelling Taking Place in het gerenoveerde maar nog onvoltooide historische museumgebouw. Ook verwierf Goldstein meer dan 1500 werken voor de museumcollectie, waarvan ruim 600 schenkingen van verzamelaars, donateurs en kunstenaars.

Onder haar leiding werd het museum vorig jaar heropend. Ze vindt dat haar werk nu voltooid is en de tijd daar is voor een nieuwe artistiek directeur, “die het museum leidt in de volgende fase”.

Het Stedelijk Museum  kent een tweekoppige directie, met een artistiek- en een algemeen directeur. De Raad van Toezicht verwacht dat in de eerste helft van 2014 een nieuwe artistiek directeur wordt aangesteld. Algemeen directeur Karin van Gilst zal tot die tijd de taken van Goldstein op zich nemen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share