Geen categorie

Nieuw postzegelvel in teken Museum Voorlinden

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Een nieuw postzegelvel van PostNL staat in het teken van Museum Voorlinden in Wassenaar. Op acht zegels staan werken uit de collectie en de overige twee tonen een kijkje in de museumtuin.

Postzegel met Couple under an umbrella van Ron Mueck. Ontwerp: Gerard Hadders.

Ontwerper Gerard Hadders laat op het vel zien welke rol het daglicht speelt in het museum. Allereerst filtert het speciale dak het licht, waardoor bezoekers de kunstwerken in het museum altijd onder optimale omstandigheden kunnen bekijken. Hadders heeft dit lichtaspect ook bij het postzegelvel toegepast.

“De relatie tussen binnen en buiten komt bij diverse postzegels naar voren, waaronder de tuinen van landschapsarchitect Piet Oudolf en het gebouw van Kraaijvanger Architects”, verklaart Hadders. “Daarin zie je heel mooi hoe het licht van buiten het gebouw binnenvalt.”

Ontwerp: Gerard Hadders.

Enkele werken mochten niet ontbreken op de postzegels, vindt Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden. “De Couple under an Umbrella van Ron Mueck is er zo één, mede door de belangrijke rol die de wisselende seizoenen hebben in ons museum. De veranderende jaargetijden zie je met de klok mee ook op het postzegelvel: van het zomerse strandtafereel linksboven, via het najaar met de herfstbladeren, de winter met de sneeuwvlokken en de lente met de hommel.”

Het postzegelvel is verkrijgbaar in de winkel van museum Voorlinden, alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share