Geen categorie

Jarig Kröller-Müller Museum krijgt eigen fonds

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Hein van der Loo, directeur instituten en charitas van ABN AMRO tekent het Gulden Boek van het Helene Kröller-Müller Fonds. Van links naar rechts: Alexander Pechtold; Hein van der Loo; Lisette Pelsers; Marjan Goslings. Foto: Ilona van Genderen Stort.

Het Kröller-Müller Museum bestaat morgen 75 jaar en als cadeau krijgt het een fonds: het Helene Kröller-Müller Fonds. Dit is een initiatief van politicus Alexander Pechtold en actrice Johanna ter Steege.

Het nieuwe fonds heeft drie doelstellingen: de kunstwerken op hun best tonen; grote, baanbrekende tentoonstellingen organiseren en kinderen en jongeren laten ervaren dat je op kunst nooit uitgekeken raakt. Concreet betekent dit dat het fonds restauraties, grote publiekstentoonstellingen en educatieve projecten financieel steunt.

De grondleggers van het museum, Helene en Anton Kröller-Müller, deden een beroep op particulieren en bedrijven om hun droom – een eigen Huis voor de kunst – waar te maken. Deze Gulden Boekers doneerden jaarlijks 500 gulden. Ook nu kunnen particulieren weer lid worden van zo’n club van begunstigers. Zij kunnen Gulden Boeker, Zilveren Boeker of Bronzen Boeker worden, door eenmalig of vijf jaar lang jaarlijks een bedrag aan het Helene Kröller-Müller Fonds  te schenken. De eerste Gulden Boeker is ABN AMRO, die 75.000 euro heeft ingelegd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share