Geen categorie

Dickensmuseum gesloten in Dickensjaar

0 0
Read Time:47 Second

Het Charles Dickens Museum in Londen sluit in april de deuren voor een renovatie die tot en met december zal duren. Het tijdstip van verbouwing en de daaraan gekoppelde sluiting is nogal ongelukkig. In 2012 is het namelijk 200 jaar geleden dat Dickens werd geboren en dat wordt groots gevierd met een Dickensjaar.

Foto: Charles Dickens Museum, Londen.

Het museumbestuur beseft zelf dat het geen ideale situatie is. “Maar het was geen lichtzinnige beslissing”, schrijft het op zijn website. “Het is onze verantwoordelijkheid te verzekeren dat dit museum ook de komende jaren kan fungeren als educatieve en –erfgoedlocatie. Dit jaar krijgen we de kans daarvoor te zorgen.”

Het museum aan Doughty Street 48  is een voormalig woonhuis van Charles Dickens (1812-1870). Hij woonde er van 1837 tot en met 1839 en schreef er enkele beroemde boeken zoals Oliver Twist. Het is een museum sinds 1925.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share