Geen categorie

Groninger Museum koopt werk uit collectie David Bowie

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws

Het Groninger Museum heeft de hand weten te leggen op een designobject uit de collectie van David Bowie. Het gaat om werk uit de zogeheten Memphisgroep, waartoe ook Alessandro Mendini, de hoofdarchitect van het Groninger Museum, behoorde.

 

Nathalie du Pasquier, Courtoise Manière, 1983, collectie Groninger Museum. Foto: Sotheby's.
Nathalie du Pasquier, Courtoise Manière, 1983, collectie Groninger Museum. Foto: Sotheby’s.

 

Het museum kocht de fruitschaal Courtoise Manière van Nathalie du Pasquier gisteren tijdens een veiling bij Sotheby’s Londen. Het is een stuk uit de serie Objects for the Electronic Age. Het museum betaalde er 8.000 pond voor (ruim 9.000 euro). Dit was tien keer meer dan de hoogste schatting vooraf. De nieuwe aanwinst is naar verwachting vanaf begin volgend jaar te zien in het Groninger Museum.

“We zijn blij onze Memphis collectie te kunnen verrijken en hebben nu ook een stukje David Bowie in onze collectie”, aldus Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum. Het museum had dit jaar groot succes met de tentoonstelling David Bowie is.

David Bowie was een groot liefhebber en verzamelaar van Memphisdesign. Dit opvallend kleurrijke postmodernistische design vormt ook een zwaartepunt in de collectie van het Groninger Museum. Het museumgebouw zelf is er een uitgesproken voorbeeld van.

Sotheby’s Londen veilde gisteren en eergisteren 350 objecten uit David Bowies privécollectie. Dit deed het in drie veilingen. Alle stukken werden verkocht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share