Geen categorie

De Nieuwe Kerk in teken van koninklijke inhuldigingen

0 0
Read Time:49 Second

Foto Erik en Petra Hesmerg.

De Nieuwe Kerk is vandaag en morgen toegankelijk voor publiek. Daardoor kan iedereen het speciaal voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander versierde interieur bekijken. Beide dagen is de kerk open tot 22 uur.

De komende maanden blijft De Nieuwe Kerk in het teken staan van de inhuldiging. Op 11 mei opent daar de tentoonstelling Ingehuldigd! De Oranjes en De Nieuwe Kerk. Sinds het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden in 1813 vonden alle koninklijke inhuldigingen plaats in deze kerk. De expositie gaat daar dieper op in.

De tentoonstelling is samengesteld in samenwerking met Nationaal Museum Paleis Het Loo. Uit diens collectie zijn onder meer koninklijke kledingstukken te zien, die gedragen zijn tijdens eerdere inhuldigingen. Ook uit collecties van onder meer het Rijksmuseum en het Amsterdam Museum worden historische objecten getoond.

Ingehuldigd! De Oranjes en De Nieuwe Kerk, 11 mei t/m 18 augustus in De Nieuwe Kerk, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share