Geen categorie

Museumplein is weer compleet

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Tentoonstellingsvleugel, met op de achtergrond het Rijksmuseum. Foto: Jannes Linders.

Voor het eerst in tien jaar zijn alle musea aan het Museumplein gelijktijdig open. Het Van Gogh Museum heropent vandaag na een zeven maanden durende renovatie.

Het Stedelijk Museum, dat in 2004 sloot voor een grootschalige verbouwing, heropende op 22 september, maar toen was het Rijksmuseum nog grotendeels dicht. En het Van Gogh Museum sloot een dag later de deuren. Dat museum was nog steeds gesloten toen het Rijksmuseum op 13 april eindelijk opende, na een verbouwing die tien jaar in beslag nam.

Met de heropening van het Van Gogh Museum is het Museumplein vanaf vandaag weer compleet. Het museum bestaat sinds 1973 en heeft dit jaar daarom een jubileum te vieren. Dat doet het met de expositie Van Gogh aan het werk. Ruim 200 werken geven inzicht in Van Goghs werkwijze. Behalve schilderijen, werken op papier en brieven worden ook persoonlijke materialen van Van Gogh getoond. Zoals zijn originele schetsboekjes, verftubes en het enige bewaard gebleven palet, afkomstig uit Musée d’Orsay in Parijs.

Van Gogh aan het werk, t/m 12 januari 2014 in het Van Gogh Museum, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share