Geen categorie

Kinderafdeling Verzetsmuseum heet Verzetsmuseum Junior

0 0
Read Time:52 Second

De nog te openen kinderafdeling van het Verzetsmuseum in Amsterdam heeft een naam: Verzetsmuseum Junior. Het afgelopen half jaar hebben honderden kinderen en hun ouders meebeslist over de naam. Dat heeft het museum vandaag bekendgemaakt.

Van links naar rechts: Henk, Nelly, Eva en Jan. Foto’s: Verzetsmuseum Amsterdam.

In Verzetsmuseum Junior staan vier ooggetuigen centraal: Eva, Jan, Nelly en Henk. Ze zijn de centrale vertellers in de vier hoofdthema’s: vervolging; verzet; collaboratie en dagelijks leven/aanpassing. Zij vertellen hun persoonlijke, waargebeurde verhalen aan de hand van originele objecten.

De Tweede Wereldoorlog wereldwijd is een apart onderdeel waarin vooral aandacht wordt besteed aan de ervaringen van kinderen in Nederlands-Indië. In een epiloog vertellen Eva, Jan, Nelly en Henk vanuit het heden hoe het hen na de oorlog is vergaan. In interactief gepresenteerde interviewfragmenten gaan ze in op thema’s als vrijheid, vooroordelen, democratie en mensenrechten.

Verzetsmuseum Junior richt zich op kinderen van negen tot veertien jaar. De opening staat gepland voor medio oktober.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share