Geen categorie

Wereldreis Meisje met de parel verlengd

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Johannes Vermeer (1632-1675), Meisje met de parel, c. 1665, doek, 44,5 x 39 cm., Den Haag, Mauritshuis.

De succesvolle reizende tentoonstelling van het Mauritshuis wordt met 3,5 maand verlengd en sluit de wereldtournee af in Italië. Van 8 februari tot 25 mei 2014 is een selectie van veertig topstukken te zien in het Palazzo Fava in Bologna. Dit maakte het Mauritshuis vandaag bekend.

Een selectie van topstukken uit het wegens renovatie gesloten Mauritshuis is op dit moment in de Verenigde Staten te zien. Daarvóór werden de werken, waaronder Meisje met de parel van Vermeer, getoond in Japan. Het is echter altijd een grote wens geweest van het museum om deze selectie schilderijen behalve in Japan en de Verenigde Staten ook in Europa te tonen, vertelt Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis. “Het museum Palazzo Fava in Bologna is een prachtige en historische locatie. Een waardige afsluiting van de wereldtournee van het Mauritshuis.”

In het deYoung Fine Arts Museums of San Francisco loopt op dit moment de tentoonstelling Girl with a Pearl Earring: Dutch Paintings from the Mauritshuis. Deze bevat ruim dertig werken, die later doorreizen naar het High Museum of Art in Atlanta. De Amerikaanse tour eindigt met een kleinere selectie in The Frick Collection in New York.

De inkomsten van de reizende tentoonstelling komen ten goede aan de uitbreiding en renovatie van het Mauritshuis. Medio 2014 opent het vernieuwde Mauritshuis zijn deuren. De gehele vaste collectie is dan weer terug in Den Haag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share