Geen categorie

Koningin opent Philips Museum in Eindhoven

0 0
Read Time:34 Second

Koningin Beatrix opent vrijdag 5 april het Philips Museum in Eindhoven. Het is gevestigd in het centrum van de stad, op de locatie waar Philips in 1891 de eerste gloeilamp produceerde.

De plannen voor het museum ontstonden in 2007 en de verbouwing van het fabriekje aan de Emmasingel gingen in april 2011 van start. Het oorspronkelijke pand, een rijksmonument, is intact gebleven, maar staat nu achter een glazen galerij, als in een vitrine.

Het museum vertelt hoe Philips zich ontwikkelde tot een wereldconcern. Aan de hand van verhalen en producten wordt de impact van Philips op het leven van mensen duidelijk gemaakt. Het Philips Museum  is open voor publiek vanaf 6 april.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share