Geen categorie

Krijttekening Komrij op boekenbeurs

0 0
Read Time:41 Second

Gerrit Komrij, Stilleven, 10 oktober 1959. Waskrijt op papier. 16,3 x 25,2 cm.

Een opvallend item op de komende 33ste Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair is een waskrijttekening van Gerrit Komrij. Het is een stilleven die de dit jaar overleden schrijver op vijftienjarige leeftijd maakte op de HBS.

De tekening dook tien jaar geleden op op de zolder van een gepensioneerde tekenleraar in Winterswijk. Het werkje is drie keer gesigneerd  met ‘Gj Komrij 4C’ en achterop gedateerd: 12-10-59. De tekening wordt aangeboden voor 1200 euro.

De boekenbeurs  staat deels in het teken van Komrij (1944-2012). Op 6 oktober krijgt hij daar postuum de Boudewijn Büchprijs. De beurs vindt plaats op 5 en 6 oktober in de Passenger Terminal Amsterdam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share