Geen categorie

Vrijwel complete set architect Michel de Klerk op PAN

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Op PAN Amsterdam is dit jaar een vrijwel complete eetkamerset van de Amsterdamse Schoolarchitect Michel de Klerk (1884-1923) te zien. Dat zo’n set opduikt, mag zeldzaam heten.

De door Kunstconsult gepresenteerde set bestaat uit een dressoir, een tafel, twee armstoelen, een dienbak, vier eetkamerstoelen en een buffet. Dit is het compleetste ameublement van De Klerk dat bewaard bleef. De set werd recent ontdekt in een particuliere woning en het was sinds 1954 in familiebezit.

De meubels zijn in 1917 uitgevoerd door de Amsterdamse firma ’t Woonhuys. Michel de Klerk wordt beschouwd als de belangrijkste architect van de Amsterdamse School. Hij ontwierp onder meer Het Schip, het wereldberoemde arbeiderspaleis aan het Spaarndammerplantsoen in Amsterdam. De Klerk werkte ook mee aan het Scheepvaarthuis, dat tegenwoordig Grand Hotel Amrath Amsterdam huisvest.

Michel de Klerk, Dressoir, tafel, 2 armstoelen, dienbak, 4 eetkamerstoelen en buffet, 1917. Uitgevoerd door 't Woonhuys in Amsterdam. Foto: Erik & Petra Hesmerg.
Michel de Klerk, Dressoir, tafel, 2 armstoelen, dienbak, 4 eetkamerstoelen en buffet, 1917. Uitgevoerd door ’t Woonhuys in Amsterdam. Foto: Erik & Petra Hesmerg.

PAN Amsterdam  is een beurs voor kunst, antiek en design. De 26ste editie plaats vindt plaats van 18 tot en met 25 november in de RAI. Dit jaar doen ongeveer 125 handelaren mee.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share